12.1.17

Риба, запечена с домати, маслини и каперси

Бърза, лесна и вкусна рецепта, идваща от слънчева Италия с отличен резултат. Абсолютно задължителна дежурна рецепта у дома.



800 г филе бяла риба (тилапия, хек, минтай и т.н.)
200 г коктейлни домати
200 г черни маслини без костилки
2 с. л. каперси
6-8 стръка магданоз
сок от 1/2 лимон
зехтин
сол и смлян черен пипер

Фурната се загрява на 180 С.
Огнеупорна тава се намаслява леко със зехтин.
Доматите и маслините се нарязват на половинки или четвъртинки.
Откъсват се листа магданоз и се накълцват на ситно, след което се прехвърлят в малка купа.
Добавят се доматите, маслините, каперсите и 2 с. л. зехтин и всичко се разбърква.
Филетата риба се измиват и подсушават с кухненско руло, след което се поръсват с лимоновия сок и се подправят със сол и черен пипер.
Филетата риба се нареждат в тавата, а отгоре се разпределя доматената смес.
Рибата се пече 10-15 минути.





Няма коментари: