13.12.16

Лингуинe с домати

Рецепта за невероятно лесна паста Лингуинe с домати, която се готви в една-единствена тенджера. Ако не разполагате с широка тенджера, то просто начупете пастата Лингуине на две, ако пък нямате паста Лингуине, то я заменете със спагети :-)

 

време за подготовка : 5 мин
време за готвене : 15 мин
порции : 4

340 г паста Лингуини
340 г коктейлни домати
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. люспи от червен пипер
2 стръка пресен босилек
2 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер
1 л и 125 мл вода
настърган Пармезан
пресен босилек

 
За рецептата "Лингуинe с домати" лукът и чесънът се обелват.
Лукът се нарязва на полумесци, а чесънът на тънки филийки.
Коктейлните домати се измиват, подсушават и нарязват на четвъртинки.
В голям (широк), дълбок тиган или тенджера се поставя на дъното пастата Лингуинe (така, че да лежи на дъното).
Прибавят се доматите, лукът, чесънът, люспите на червения пипер, стръковете босилек и 2 с. л. зехтин.
Сипва се водата и всичко се довежда до кипване на силен огън.
С щипки всичко се разбърква внимателно.
Ястието "Лингуинe с домати" и се вари на среден огън 9-10 минути до готовността на пастата, като се разбърква периодично (в това време течността ще намалее до минимум).
Готовите Лингуинe с домати се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Ястието се разпределя в 4 чинии и се поръсва с нарязан пресен босилек и настърган Пармезан
.

**  Паста Лингуини - малко по-дълги от спагети, но плоски и по-тесни от талиателите. Употребяват се като спагетите и талиателите.


Няма коментари: